mandag den 7. oktober 2013

Valg af byggefirma

Valg af byggefirma afhænger af mange ting, og de fleste subjektive, men der er enkelte kriterier, der er gode at forholde sig til. Det er for eksempel byggefirmaets økonomi. Man ønsker for alt i verden ikke, at firmaet skal gå konkurs under byggeprocessen.

Hvilke kriterier skal man overveje ved valg af byggefirma?

  • Stilart: Bygger firmaet i den stilart som I kan lide? Traditionelt, flerplan, fungis osv. Mange byggefirmaer bygger i flere stilarter, og de fleste har også fremvisningshuse rundt i landet. Vi kommer fra Aarhusområdet og der er og har været flere Bygogbo områder. Dem har vi besøgt mange gange for at finde frem til de firmaer, der bygger i vores stil. Derudover kender vi mange, der har bygget nyt, så dem har vi besøgt. Så har vi også haft mulighed for at udspørge om byggeprocessen på godt og ondt.
  • Ry: Kender I andre, der har bygge med firmaet, så find ud om de var tilfredse. Undersøg også nettet for anmeldelser af firmaet. Her er trustpilot.dk et godt værktøj.
  • Jeres økonomi: Hvad er der råd til? Prisen på en nyt hus er selvfølgelig forskellig fra byggefirma til byggefirma. Man ser først forskellen, når man har fået tilsendt konkrete tilbud ud fra de ønsker man nu har til et hus. Vi har fået tilbud fra 3 forskellige firmaer, hvor vi viste den samme plantegning og nævnte de samme krav. På den måde fik vi mulighed for at sammenligne dem, selvom det ikke kan gøres 100 %, da deres priser indeholder forskellige ting.
  • Tillid til sælger/byggeleder: Sælgeren møder man til de første møde. Byggelederen møder man først, når kontrakten er underskrevet og byggeriet går i gang. Vi fandt dog ud af at sælgeren også har betydning. I vores case mødte vi en sælger - sød og venlig - men detaljerne i tilbuddene missede bare gang på gang. Det gjorde os utrygge fordi vi selv skulle gøre opmærksomme på fejlene. Det blev hurtigt rettet, men hvad nu hvis vi ikke havde opdaget det eller hvis det skete i den færdige kontrakt? Sælgeren var hurtig bagud på point i forhold til de andre.
  • Firmaets økonomi: Er firmaet solide? Har de en god egenkapital? Kører de med underskud eller tjener de penge? Fra starten valgte vi firmaer med god økonomi for at være på den sikre side. Vi har venner, der har bygget med et firma, der gik konkurs, og det skaber kun problemer. Hvor kan du undersøge det? Det kan du på proff.dk. Indtast firmanavn og så kan du se de forskellige nøgletal for firmaets regnskab.
Er der andre ting man skal være opmærksom på? Skriv en kommentar.


Tags: byg nyt hus, nybyg, typehus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar